Träna med pilates

Pilates är en fantastisk träningsmetod som fokuserar på styrka, flexibilitet och kroppskontroll. Det är en träningsform som passar både nybörjare och erfarna atleter, och det kan anpassas för att möta olika behov och mål.

Fördelar med Pilates-träning

  • Stärker kärnmuskulaturen: Pilates fokuserar på att bygga upp en stark kärna, vilket förbättrar din stabilitet och minskar risken för ryggproblem.
  • Förbättrar hållning: Genom att öva Pilates kommer du att öka medvetenheten om din kroppshållning och lära dig att upprätthålla en bättre hållning i vardagen.
  • Ökar flexibilitet: Pilates innehåller många sträckningsövningar som förbättrar din flexibilitet och rörlighet.
  • Främjar avslappning och stressreducering: Träningen involverar andningstekniker som hjälper dig att slappna av och minska stressen i kroppen.
  • Passar alla åldrar och träningsnivåer: Oavsett om du är ung eller gammal, atletisk eller nybörjare, kan Pilates anpassas för dina behov.

Grundläggande Pilates-övningar

Här är några grundläggande Pilates-övningar med beskrivningar som du kan prova:

1. Rygglyft

Rygglyft är en övning som stärker din rygg och kärnmuskulatur. Ligg på rygg med böjda knän och placera händerna bredvid höfterna. Lyft långsamt höften och ryggen från marken medan du andas ut. Håll i toppositionen i några sekunder och sänk sedan kroppen tillbaka till marken med kontroll.

2. Bensparkar

Bensparkar är utmärkta för att stärka benmusklerna och förbättra flexibiliteten i höfterna. Ligg på rygg med benen utsträckta. Lyft det ena benet rakt upp i luften medan du andas ut och håll det några sekunder. Byt sedan ben och upprepa övningen.

3. Plankan

Plankan är en utmärkt övning för att bygga upp din kärnmuskulatur. Stå i en push-up-position med raka armar och tårna i golvet. Håll kroppen rak och spänd i magen i 20-30 sekunder. Upprepa övningen några gånger.

Träningsrutin

För att få ut det mesta av din Pilates-träning, följ en regelbunden träningsrutin. Träna minst tre gånger i veckan och variera övningarna för att undvika träningsmättnad.

Pilates är en fantastisk träningsmetod som kan förbättra din styrka, flexibilitet och kroppshållning. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren träningsutövare, kan Pilates anpassas för att passa dina behov och mål. Kom igång med din Pilates-träning idag och upplev dess fördelar för din kropp och själ.

Relaterade produkter

-83%
Madshus Redline 2.0 Intelligrip Längdskida

Madshus

Madshus Redline 2.0 Intelligrip Längdskida

1299 SEK7495 SEK
-77%
Madshus Race Pro Intelligrip Längdskidor Vallafritt

Madshus

Madshus Race Pro Intelligrip Längdskidor Vallafritt

1499 SEK6495 SEK
-74%
Fischer Speedmax 3D cl 812 Längdskidor

Fischer

Fischer Speedmax 3D cl 812 Längdskidor

2999 SEK11595 SEK
-71%
Madshus Supernano Skate Pjäxor

Madshus

Madshus Supernano Skate Pjäxor

1999 SEK6995 SEK
-67%
Madshus Panorama M55 Intelligrip Transition Turskidor

Madshus

Madshus Panorama M55 Intelligrip Transition Turskidor

1299 SEK3995 SEK
-67%
Madshus Redline Carbon Skate Längdskidor 2018/2019

Madshus

Madshus Redline Carbon Skate Längdskidor 2018/2019

2499 SEK7495 SEK
-64%
Casall Pro Squat Rack, Skivstångsställning

Casall Pro

Casall Pro Squat Rack, Skivstångsställning

2509 SEK6950 SEK
-63%
Madshus Redline Classic Junior Längdskidor 2016/2017 Klipp

Madshus

Madshus Redline Classic Junior Längdskidor 2016/2017 Klipp

1099 SEK2995 SEK

Inspirerande läsning

Det är viktigt med återhämtning

Det är viktigt med återhämtning

Återhämtning innebär inom hälsovård, att kroppen får tid att vila ut och repareras/byggas upp igen och är ett centralt begrepp inom området hälsa och arbetsliv. Återhämtning behövs när kroppen utsatts för längre fysisk och/eller mental ansträngning till exempel utsatts för stress. Ständig stress och bristande återhämtning minskar kroppens reparationsförmåga.

Spela mera badminton

Spela mera badminton

Badminton är en bollsport som spelas inomhus (eller utomhus som motionsspel) mellan två eller fyra spelare på särskilda banor som delas med ett nät. Vid spelet slås en fjäderboll med hjälp av en badmintonracket som volleyslag över nätet mellan spelarna. Poäng utdelas när någon av spelarna missar sitt slag eller slår ut bollen utanför spelplanen. Den moderna formen av badminton uppstod i Indien på 1860-talet, där den kallades poona.

Så skyddar regnkläderna dig från ovädret

Så skyddar regnkläderna dig från ovädret

Regnkläder är kläder av vattenavvisande eller vattentäta material, ofta olika nylon-, plast- och gummimaterial men även impregnerade textilier. De används som ytter- och överdragsplagg vid regnigt och/eller slaskigt väder samt vid våta aktiviteter som t. ex.

Träna med pilates

Träna med pilates

Pilates är en träningsform som utmärks av långsamma rörelser samt en strävan efter harmoni, såväl själslig som kroppslig. Pilates skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates. Joseph Pilates var verksam i USA och träningsformen är också utbredd i Nordamerika, men har även blivit vanlig i Sverige. Han kallade själv träningsformen The Art of Contrology vilket syftar på vikten av precision och koncentration som ett sätt att kontrollera musklerna.Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretchning och yoga. Pilates handlar mycket om tankekraft. Pilates kan vara, till skillnad från vad många tror, väldigt fysiskt krävande om det görs på rätt sätt. Pilates-rörelserna ska utföras långsamt. Vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt.

© Aktiv24.se 2024